Til hovedsideninnenriks


Søk i VG
Søk på Internett
Siste innenriks: Rice til Oslokjøp dagens avis!


Annonse

Gråt og sang for Ingrid-Elisabeth (16)

(VG Nett) 580 elever samlet seg i dag på Sandnes videregående skole for å hedre Ingrid-Elisabeth Bergs minne.
DREPT: Den 16 år gamle Ingrid-Elisabeth Berg ble natt til søndag skutt og drept i Hommersåk i Sandnes. Foto: SCANPIX
- Det er veldig emosjonelt med så mange unge mennesker samlet. De har det vanskelig, forteller assisterende rektor Harald Solbakken til VG Nett.

En av elevene som var til stede under minnestunden forteller til VG Nett at elevene gråt høylytt.

Klokken 01.37 natt til søndag ringte Ingrid-Elisabeth Bergs kjæreste til politiet med beskjed om at han hadde skutt den unge jenta. På skolen er medelevene i sjokk etter drapet.

- Elevene er svært emosjonelle. Vi har sagt at de må gi tid for hverandre og snakke sammen. Vi voksne vil selvsagt også stille opp, sier Solbakken.

Han holdt selv den 25 minutter lange minnestunden i dag tidlig. I tillegg sang Helene Dahl salmen «Eg veit i himmelrike ein borg». Akkurat nå er også psykologer fra psykisk helsetjeneste på skolen for å snakke med vennene og søsteren til Ingrid-Elisabeth Berg som er elev ved samme skole.

- Hun var god i fotball og snowboard. En kjempejente på alle måter, sier venninnen Camilla Tengesdal til VG.

I går møttes også ungdommene i Hommersåk på stedet der Ingrid-Elisabeth Berg (16) ble skutt.

- Den fødte ledertype

Lærerne forteller om en elev som hadde omtanke og stilte opp for andre. Av rektoren betegnes Ingrid-Elisabeth Berg som den fødte ledertype.

- Jeg husker godt at jeg tenkte: Du kommer til å nå langt. Men det ble avbrutt så meningsløst tidlig, forteller Solbakken.

16-åringen var en av de beste på skolen i matte, selv om hun gikk i første klasse. I årets Abel-konkurranse ble hun nummer to - bare slått av en som går to klasser over henne.

- Hun var både flink, ressurssterk og en god idrettsutøver. Det er tungt at hun ikke er her mer, sier Solbakken.

Uklart hvorfor

Dagbladet skriver i dag at Ingrid-Elisabeth snakket med en ekskjæreste på festen i idrettslaget før hun ble skutt og drept. Ifølge avisen tror venner at kjæresten drepte henne på grunn av sjalusi.

- Dette er bare spekulasjoner. Det eneste jeg kan bekrefte er at de hadde et kjæresteforhold. Når noen er kjærester er det lett å tenke at det er sjalusi. Men jeg vil ikke si noe om motivet, sier politistasjonssjefen i Sandnes, Odd Tveit Jørgensen til VG Nett.

Den 17-årige gutten er siktet for drap og har frivillig gått med på varetektsfengsling. Saken regnes som oppklart. Begge de to ungdommene er fra Hommersåk i Sandnes i Rogaland.
SAMLET I SORG: Flere unge i Hommersåk samlet seg søndag på stedet der Ingrid-Elisabeth Berg (16) ble skutt og drept natt til søndag. Foto: Kjell Inge Søreide, VG


(VG NETT 23.01.06 kl. 10:51)Annonse
Siste i Nyheter
Innenriks
Rice til Oslo Støre: - Jeltsin bygget ned motsetningene Mister trolig bevilling etter ølsalg til mindreårige Jeltsin sjarmerte Sonja og Gro Fastklemt etter frontkollisjon med skolebuss Dødsulykke i Telemark Husker lite fra knivdrapsnatten
Utenriks
Større ute i verden enn hjemme Blair: - Jeltsin spilte en viktig rolle Regjeringskandidat vant valget i Nigeria Bombeangrep krevde nesten 30 liv - Han kjempet for demokratiet Boris Jeltsin er død Observatører slakter Nigeria-valg
Hovedsakene NÅ
- Han var et
politisk dyr

Spektakulært
stunt stoppet

Flo lei seg for
nakenbilde

Disse to
er årets spillere

Full stopp
for brikkene

 


RSS VG-RSS
Flere å velge mellom
Hovedsiden | Nyheter | Sport | Fotball | Rampelys | VG-lista | Søk

TIPS OSS! SMS til 2200 | MMS m/bilde til 2200 | Ring 22 00 00 00 | E-post til

Henvendelser om denne tjenesten rettes til: | Ansvarlig redaktør/administrerende direktør:
Sentralbord VG: 22 00 00 00
Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. | © 2007 Verdens Gang AS


VG Netts toolbar. Ta VG med deg uansett hvor du er på nettet.

19:49:04 [moki]

hpslivexpr | 3 | 10