Til hovedsideninnenriks


Søk i VG
Søk på Internett
Siste innenriks: Rice til Oslokjøp dagens avis!


Annonse

Fengslet i fire uker

(VG Nett) Den 17 år gamle gutten som er siktet for å ha drept kjæresten sin, Ingrid-Elisabeth Berg er fengslet i fire uker.
DREPT: Ingrid-Elisabeth Berg (16). Foto: Scanpix
Gutten er varetektsfengslet frem til 20. februar med brev- og besøkskontroll de første to ukene. Han får heller ikke lese aviser den første uken.

Søndag satt 17-åringen i avhør hos politiet.Han skal ha forklart politiet grundig hvorfor han gikk hjem, hentet et våpen og skjøt kjæresten sin. Men politiadvokat Karsten Monsen vil ikke kommentere motivet:

- Han har gitt en omfattende forklaring om hva som skjedde. Men det er nå opp til oss å fortsette etterforskningen slik at vi kan bekrefte eller avkrefte det han har sagt, sier Monsen til VG Nett.

De fire som fant den hardt skadde Ingrid-Elisabeth Berg har også vært inne til avhør. I tillegg har noen andre av de som var i nærheten da skuddene falt også blitt avhørt av politiet.

- Det var ingen andre til stede da skuddene falt. Men vi prøver nå å få best mulig oversikt over hva som skjedde tidligere på kvelden. Hva som kan ha ført til at hun ble drept, forteller Monsen.

Ifølge Dagbladet skal Ingrid-Elisabeth Berg ha snakket med en ekskjæreste på kvelden før de fatale skuddene. Dette skal ha gjort 17-åringen sjalu, men politiet ønsker verken å avkrefte eller bekrefte dette.

Vet hvor våpenet kommer fra

Gutten ringte selv politiet klokken 01.37 natt til søndag og fortalte at han hadde skutt Ingrid-Elisabeth Berg etter en fest på Hommersåk.

Det er 20 års aldersgrense i Norge for å eie og oppbevare våpen av den typen som politiet har beslaglagt etter drapet. Politiet har brukt mandagen på å få oversikt over hvorfor 17-åringen hadde en pistol liggende hjemme:

- Vi har kontroll på hvor våpenet har sin bakgrunn, mer vil jeg ikke kommentere, sier Monsen.

Etter det VG får opplyst skal han ha truffet Ingrid-Elisabeth Berg med tre skudd i brystrefionen og ett i mageregionen.

Politiadvokaten erkjenner at 17-åringen har vært i kontakt med politiet tidligere, men vil ikke betegne ham som en kjenning av politiet, skriver Nettavisen.

(VG NETT 23.01.06 kl. 13:16)Annonse
Siste i Nyheter
Innenriks
Rice til Oslo Støre: - Jeltsin bygget ned motsetningene Mister trolig bevilling etter ølsalg til mindreårige Jeltsin sjarmerte Sonja og Gro Fastklemt etter frontkollisjon med skolebuss Dødsulykke i Telemark Husker lite fra knivdrapsnatten
Utenriks
Større ute i verden enn hjemme Blair: - Jeltsin spilte en viktig rolle Regjeringskandidat vant valget i Nigeria Bombeangrep krevde nesten 30 liv - Han kjempet for demokratiet Boris Jeltsin er død Observatører slakter Nigeria-valg
Hovedsakene NÅ
- Han var et
politisk dyr

Spektakulært
stunt stoppet

Flo lei seg for
nakenbilde

Disse to
er årets spillere

Full stopp
for brikkene

 


RSS VG-RSS
Flere å velge mellom
Hovedsiden | Nyheter | Sport | Fotball | Rampelys | VG-lista | Søk

TIPS OSS! SMS til 2200 | MMS m/bilde til 2200 | Ring 22 00 00 00 | E-post til

Henvendelser om denne tjenesten rettes til: | Ansvarlig redaktør/administrerende direktør:
Sentralbord VG: 22 00 00 00
Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. | © 2007 Verdens Gang AS


VG Netts toolbar. Ta VG med deg uansett hvor du er på nettet.

19:48:40 [moki]

hpslivexpr | 3 | 10