Til hovedsideninnenriks


Søk i VG
Søk på Internett
Siste innenriks: Rice til Oslokjøp dagens avis!


Annonse

Foreldrene frykter hevn

SANDNES (VG) Foreldrene til Ingrid-Elisabeth Berg (16) er redd for at 17-åringen som drepte datteren, kan skade dem igjen.
- Det er forferdelig vanskelig, sa offerets far (43) da han forklarte seg i Sandnes tingrett i går.

- Er du redd når han kommer ut, spurte aktor, førstestatsadvokat Harald L. Grønlien.

- Ja, jeg er redd for familien vår, at han får en eller annen form for hevnmotiv, svarte faren.

Naboer

Det er en ulykksalig blanding av spesielle omstendigheter som gjør saken ekstremt følsom for familiene på begge sider i tragedien: I 18 år har familiene bodd 300 meter fra hverandre i Hommersåk utenfor Sandnes. Sønnen i det ene huset ble kjæreste med datteren i det andre huset rundt sommerstid i fjor. De to var mye hos hverandre, gutten feiret jul hos jentas familie, jenta var med guttens foreldre på ferie.

22. januar drepte gutten jenta med sin fars pistol, en halvautomatisk Ruger med lyddemper. To familier rammes av en ufattelig tragedie, og står dypt splittet tilbake.

Atferdsproblemer

Under straffesaken mot 17-åringen er det nå kommet fram at gutten har slitt med atferdsproblemer og voldsomme aggresjonsutbrudd, helt siden barneskolealder. Han har fått diagnosen ADHD.

Rettspsykiaterne som har undersøkt 17-åringen, har pekt på klar risiko for fremtidig voldsatferd fra gutten, og har uttalt at han er avhengig av psykiatrisk hjelp i mange år fremover.

I dette minefeltet av kriminalsak, psykiatri og følelser skal familiene fortsette å leve side om side, 300 meter fra hverandre.

- Poenget er at gutten har gjort noe forferdelig. Når vi treffer hans familie, kommer dette tilbake. Vi blir satt helt ut. Når han får permisjon fra fengslet, blir det vanskelig å vite at Ingrid-Elisabeths drapsmann kommer hjem, 300 meter unna oss. Det kverner i hodet vårt hele tiden, sa avdødes far i retten i går.De to familiene er vevd inn i hverandre gjennom miljø og skole på det lille tettstedet. Forsøk på normalisering mellom partene har hittil vært mislykket.

- Vi kan aldri flytte fra Hommersåk. Der er Ingrid-Elisabeth, det er der hun er begravet, sa den sterkt bevegede faren. Han gråt da han fortalte at datteren ble født på samme dato som han selv. Ingrid-Elisabeth var den største bursdagspresang han noen gang fikk.

17-åringen er tiltalt for forsettlig drap, med strafferamme på 15 års fengsel.

- Den straff vi ønsker han skal få, kan ikke samfunnet gi ham, sa faren.

17-åringens forsvarer, Gunnar Øystein Helgevold, sier han tolker farens uttalelser mer som følelsesmessig frustrasjon enn rasjonell tenkning, og at han har forståelse for situasjonen avdødes foreldre er i.

(VG 21.06.06 kl. 06:23)Annonse
Siste i Nyheter
Innenriks
Rice til Oslo Støre: - Jeltsin bygget ned motsetningene Mister trolig bevilling etter ølsalg til mindreårige Jeltsin sjarmerte Sonja og Gro Fastklemt etter frontkollisjon med skolebuss Dødsulykke i Telemark Husker lite fra knivdrapsnatten
Utenriks
Større ute i verden enn hjemme Blair: - Jeltsin spilte en viktig rolle Regjeringskandidat vant valget i Nigeria Bombeangrep krevde nesten 30 liv - Han kjempet for demokratiet Boris Jeltsin er død Observatører slakter Nigeria-valg
Hovedsakene NÅ
- Han var et
politisk dyr

Spektakulært
stunt stoppet

Flo lei seg for
nakenbilde

Disse to
er årets spillere

Full stopp
for brikkene

 


RSS VG-RSS
Flere å velge mellom
Hovedsiden | Nyheter | Sport | Fotball | Rampelys | VG-lista | Søk

TIPS OSS! SMS til 2200 | MMS m/bilde til 2200 | Ring 22 00 00 00 | E-post til

Henvendelser om denne tjenesten rettes til: | Ansvarlig redaktør/administrerende direktør:
Sentralbord VG: 22 00 00 00
Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. | © 2007 Verdens Gang AS


VG Netts toolbar. Ta VG med deg uansett hvor du er på nettet.

19:53:05 [moki]

hpslivexpr | 3 | 10