Til hovedsideninnenriks


Søk i VG
Søk på Internett
Siste innenriks: Rice til Oslokjøp dagens avis!


Annonse

- Har ikke noe liv lenger

SANDNES TINGRETT(VG Nett)Foreldrene til Ingrid-Elisabeth Berg fikk livet lagt i ruiner da deres lille «solstråle» ble drept av kjæresten.
STAVANGER Kjærestedrapet på Hommersåk i retten, Sandnes tingrett. f.v. mor og far til drapsofferet, aktor statsadvokat Harald Grønnlien. dommer Mass Nærland, forsvarer adfvokat Gunnar Øystein Helgevold, den tiltalte 17 åringen og hans foreldre. Foto: Tegning: Harald NygårdIngrid-Elisabeth (16) ble skutt og drept av kjæresten (17) etter en fotballfest på Hommersåk i Sandens 22. januar.

I dag forklarte foreldrene hennes seg i retten om den bunnløse sorgen og savnet de opplevde etter deres datter ble revet vekk.

- En solstråle er borte. Jeg har ikke noe liv lenger, fortalte moren i retten i dag. Hun fortalte at hun hadde gått ned ti kilo, og klarer ikke å jobbe.

- Jeg sover ikke. Jeg spiser ikke, fortalte moren om hvordan drapet har rammet henne. Hun fortalte i retten at ofte når hun lukker øynene og forsøker å sove ser hun datteren komme mot henne. Moren klarte ikke å holde tårene tilbake i retten da minnene og følelsene tok overhånd.

Vokste opp i samme nabolag

Da Ingrid-Elisabeth ble kjæreste med 17-åringen inviterte de ham hjem til middag og de var sammen i jula. De to var vokst opp på samme sted - bare tre hundre meter unna hverandre. Fordrene la i retten ikke skjul på at det er vanskelig å møte tiltaltes foreldre i nabolaget fordi de da blir minnet på det forferdelige som hendte.

På spørsmål om hvordan foreldrene ser for seg livet fremover sier de at det avhenger mye av hva slags straff 17-åringen som drepte datteren deres får.

- Det er avhengig av hvilken straff tiltalte får. Hvordan samfunnet ser på en slik handling mot en uskyldig 16-årig jente som ikke kunne forsvare seg, sier faren i retten.

Skuffet over tiltale

Familien har gjennom sin bistandsadvokat uttrykt skuffelse over at 17-åringen ikke ble tiltalt for overlagt drap hvor han kan ilegges maksimum-straff. 17-åringen er tiltalt for forsettlig drap.

- Den straffen vi ønsker vet vi at samfunnet ikke kan gi, sa faren i retten, og karakteriserer sorgen og savnet etter datteren som en «livstidsdom» for hennes familie.

Begge foreldrene beskriver Ingrid-Elisabeth som en usedvanlig jente med klare mål. Hun ville studere medisin og spesialisere seg innen psykiatri. Da hun gikk ut av ungdomsskolen i fjor hadde hun 5,6 i snitt.

Da foreldrene drapsnatten fikk beskjed om at datteren var skutt og kjørt til sykehus, trodde de først at hun skulle overleve og at alt ville bli bra. Men på sykehuset fikk de dødsbudskapet som skulle få deres verden til å rase sammen.

I går forklarte den drapstiltalte at han først ikke hadde ment å drepe Ingrid-Elisabeth, bare skremme henne .

(VG NETT 20.06.06 kl. 11:19)Annonse
Siste i Nyheter
Innenriks
Rice til Oslo Støre: - Jeltsin bygget ned motsetningene Mister trolig bevilling etter ølsalg til mindreårige Jeltsin sjarmerte Sonja og Gro Fastklemt etter frontkollisjon med skolebuss Dødsulykke i Telemark Husker lite fra knivdrapsnatten
Utenriks
Større ute i verden enn hjemme Blair: - Jeltsin spilte en viktig rolle Regjeringskandidat vant valget i Nigeria Bombeangrep krevde nesten 30 liv - Han kjempet for demokratiet Boris Jeltsin er død Observatører slakter Nigeria-valg
Hovedsakene NÅ
- Han var et
politisk dyr

Spektakulært
stunt stoppet

Flo lei seg for
nakenbilde

Disse to
er årets spillere

Full stopp
for brikkene

 


RSS VG-RSS
Flere å velge mellom
Hovedsiden | Nyheter | Sport | Fotball | Rampelys | VG-lista | Søk

TIPS OSS! SMS til 2200 | MMS m/bilde til 2200 | Ring 22 00 00 00 | E-post til

Henvendelser om denne tjenesten rettes til: | Ansvarlig redaktør/administrerende direktør:
Sentralbord VG: 22 00 00 00
Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. | © 2007 Verdens Gang AS


VG Netts toolbar. Ta VG med deg uansett hvor du er på nettet.

19:52:12 [moki]

hpslivexpr | 3 | 10