Til hovedsideninnenriks


Søk i VG
Søk på Internett
Siste innenriks: Rice til Oslokjøp dagens avis!


Annonse

17-åring drepte kjæresten (16) på fest
- Planen var å skyte henne i foten

SANDNES/OSLO(VG Nett) Forbannet og sjalu gikk 17-åringen hjem fra fest og hentet skytevåpenet. Så vendte han tilbake og drepte kjæresten.
SKUTT: Jenta ble funnet ved denne fotballbanen i et villastrøk utenfor Hommersåk. Foto: Aage Pedersen


17-åringen er tiltalt for forsettlig drap og risikerer mellom seks og 15 års fengsel. Rettssaken mot unggutten som skjøt og drepte 16 år gamle Ingrid-Elisabeth Berg på et fotballfest i januar i år, startet i Sandnes tingrett i dag.

Både familie og venner av det tidligere kjæresteparet hadde møtt opp i retten for å følge rettens behandling av saken.

Erkjenner straffeskyld

17-åringen har tilstått drapet, og holdt fast ved dette da han ble spurt om han erkjenner straffeskyld. Han svarte kort og tydelig ja på dommerens spørsmål.


DREPT: Ingrid-Elisabeth Berg (16). Foto: Scanpix
Både tiltaltes foreldre og Ingrid-Elisabeth Bergs foreldre var tilstede i retten og satt rett overfor hverandre i rettssaken.

17-åringen forklarte i retten han hadde blitt veldig «sjalu og forbannet» da han var sammen med kjæresten på festen i klubbhuset til Riska fotballklubb i Hommersåk utenfor Stavanger.

Han hevder at årsaken til sjalusien var at Ingrid-Elisabeth hadde sagt til ham at hun ville overnatte hos en kamerat.

- Hun sa det flere ganger til meg, sa 17-åringen og forklarte at han derfor bestemte seg for å dra hjem og hente våpen. 17-åringen har også i politiavhør forklart at det var sjalusien som drev ham, og fikk ham til å dra dra hjem og hente skytevåpenet.

- Ville ha respekt

- Jeg ville ha respekt, sa han til retten. At han ville ha respekt understreket han flere ganger i sin forklaring i retten.

- Første plan var å skyte henne i foten for å skade henne, for å vise at det var alvor, jeg ikke kødda, sa 17-åringen.

Men etter det første skuddet kom det hele ut av kontroll. Han beskriver det som at han «fikla med våpenet», så gikk det et skudd av som traff brystet.

17-åringen sa det hadde klikket for ham, og la til han ikke kunne huske å ha avfyrt det andre, tredje og fjerde skuddet. Han fortalte retten at han hadde drukket seks pæresider og sprit i forkant av drapet.

I alt ble hun skutt med fem skudd. Legene forsøkte å redde livet til 16-åringen, men hun døde halvannen time etterpå.

Det er satt av fire dager til rettsbehandlingen i Sandnes tingrett, men siden tiltalte har innrømmet forholdet vil saken trolig være ferdigbehandlet på kortere tid. Blant de 10-15 innkalte vitnene er blant annet rettsmedisinere og psykiatrisk sakkyndige.

En judisiell observasjon av den tiltalte 17-åringen har tidligere konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig.

Skuffet familie

- Jeg tror det kan være greit for alle parter å bli ferdige med saken, både for de pårørende og familien og for den tiltalte og hans familie, sier 17-åringens forsvarer, Gunnar Øystein Helgevold, til NTB.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Heller ikke familien til den drepte ønsker å si noe før rettssaken starter, men da tiltalen ble offentliggjort uttrykte familiens bistandsadvokat Gyrid Holmen at familien var skuffet over at drapsmannen ikke ble tiltalt for overlagt drap, noe som ville ført til at han risikerte lovens strengeste straff på 21 års fengsel.

(VG NETT 19.06.06 kl. 12:02)Annonse
Siste i Nyheter
Innenriks
Rice til Oslo Støre: - Jeltsin bygget ned motsetningene Mister trolig bevilling etter ølsalg til mindreårige Jeltsin sjarmerte Sonja og Gro Fastklemt etter frontkollisjon med skolebuss Dødsulykke i Telemark Husker lite fra knivdrapsnatten
Utenriks
Større ute i verden enn hjemme Blair: - Jeltsin spilte en viktig rolle Regjeringskandidat vant valget i Nigeria Bombeangrep krevde nesten 30 liv - Han kjempet for demokratiet Boris Jeltsin er død Observatører slakter Nigeria-valg
Hovedsakene NÅ
- Han var et
politisk dyr

Spektakulært
stunt stoppet

Flo lei seg for
nakenbilde

Disse to
er årets spillere

Full stopp
for brikkene

 


RSS VG-RSS
Flere å velge mellom
Hovedsiden | Nyheter | Sport | Fotball | Rampelys | VG-lista | Søk

TIPS OSS! SMS til 2200 | MMS m/bilde til 2200 | Ring 22 00 00 00 | E-post til

Henvendelser om denne tjenesten rettes til: | Ansvarlig redaktør/administrerende direktør:
Sentralbord VG: 22 00 00 00
Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. | © 2007 Verdens Gang AS


VG Netts toolbar. Ta VG med deg uansett hvor du er på nettet.

19:51:48 [moki]

hpslivexpr | 3 | 10