Til hovedsideninnenriks


Søk i VG
Søk på Internett
Siste innenriks: Rice til Oslokjøp dagens avis!


Annonse

17-åring risikerer 15 år i fengsel for drap

Den 17 år gamle gutten som har innrømmet å ha skutt og drept kjæresten Ingrid-Elisabeth Berg (16) i Hommersåk i januar i år, risikerer 15 års fengsel når rettssaken mot ham starter mandag.
 
Drept: 16 år gamle Ingrid-Elisabeth Berg ble drept av kjæresten (17) 22. januar i år. Nå risikerer 17-åringen 15 år i fengsel. Foto: Scanpix
17-åringen er tiltalt for forsettlig drap og risikerer mellom seks og 15 års fengsel. Det er satt av fire dager til rettsbehandlingen i Sandnes tingrett, men siden tiltalte har innrømmet forholdet vil saken trolig være ferdigbehandlet på kortere tid.

Blant de 10-15 innkalte vitnene er blant annet rettsmedisinere og psykiatrisk sakkyndige. Han er tidligere blitt erklært strafferettslig tilregnelig.

Ønsker å bli ferdig med saken

- Jeg tror det kan være greit for alle parter å bli ferdige med saken, både for de pårørende og familien og for den tiltalte og hans familie, sier 17-åringens forsvarer, Gunnar Øystein Helgevold, til NTB. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Heller ikke familien til den drepte ønsker å si noe før rettssaken starter, men da tiltalen ble offentliggjort uttrykte familiens bistandsadvokat Gyrid Holmen at familien var skuffet over at drapsmannen ikke ble tiltalt for overlagt drap, noe som ville ført til at han risikerte lovens strengeste straff på 21 års fengsel.

Kranglet

Det var natt til søndag 22.januar i år at kjæresteparet kranglet etter at de hadde deltatt på en fotballfest for jentelaget til Berg tidligere på kvelden. Den nå tiltalte 17-åringen forlot festen før 16-åringen, og skal ha vært sint på kjæresten fordi hun ikke ville bli med.

På veien hjemover skal gutten ha snakket med jenta på telefon, en samtale som endte i krangel. Deretter dro han hjem til seg selv, hentet pistolen og skjøt jenta. Klokken 1.37 ringte 17-åringen selv til politiet og fortalte at han hadde skutt 16 år gamle Ingrid-Elisabeth Berg. Like etter ble han pågrepet.

17-åringen skjøt jenta med en pistol av typen Ruger kaliber 22. Tre av skuddene traff henne i brystet og et i mageregionen.

Pistolen tilhørte tiltaltes far, som ikke skal ha oppbevart våpen og ammunisjon på forskriftsmessig måte. Politiet har derfor tidligere varslet at de vil opprette en våpenlovsak mot faren

(© NTB 18.06.06 kl. 19:26)Annonse
Siste i Nyheter
Innenriks
Rice til Oslo Støre: - Jeltsin bygget ned motsetningene Mister trolig bevilling etter ølsalg til mindreårige Jeltsin sjarmerte Sonja og Gro Fastklemt etter frontkollisjon med skolebuss Dødsulykke i Telemark Husker lite fra knivdrapsnatten
Utenriks
Større ute i verden enn hjemme Blair: - Jeltsin spilte en viktig rolle Regjeringskandidat vant valget i Nigeria Bombeangrep krevde nesten 30 liv - Han kjempet for demokratiet Boris Jeltsin er død Observatører slakter Nigeria-valg
Hovedsakene NÅ
- Han var et
politisk dyr

Spektakulært
stunt stoppet

Flo lei seg for
nakenbilde

Disse to
er årets spillere

Full stopp
for brikkene

 


RSS VG-RSS
Flere å velge mellom
Hovedsiden | Nyheter | Sport | Fotball | Rampelys | VG-lista | Søk

TIPS OSS! SMS til 2200 | MMS m/bilde til 2200 | Ring 22 00 00 00 | E-post til

Henvendelser om denne tjenesten rettes til: | Ansvarlig redaktør/administrerende direktør:
Sentralbord VG: 22 00 00 00
Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. | © 2007 Verdens Gang AS


VG Netts toolbar. Ta VG med deg uansett hvor du er på nettet.

19:51:26 [moki]

hpslivexpr | 3 | 10