Fengslet i fire uker

Sandnesmannen (17) som er siktet for forsettlig å ha drept kjæresten sin Ingrid-Elisabeth Berg (16) ble mandag ettermiddag varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll de første to ukene.

Arvid Berentsen

Les også
- Drapet vil prege skolen lenge
Sjalusi var drapsmotiv
Siktelsen kan bli utvidet
Fakkeltog for Ingrid-Elisabeth
Politiet holder kortene tett til brystet
Drapssiktedes bror og offerets søster på samme skoletrinn
- Vi kommer aldri til å glemme deg, Ingrid
Sjalusi mulig drapsmotiv

Sandnes tingrett avsa kjennelsen ved 14.45-tiden. Fengslingskjennelsen var i tråd med politiets begjæring. Den første uken i varetekt må siktede tilbringe uten tilgang til aviser.

Siktede har selv samtykket til varetekt. Fengslingen skjedde ved såkalt kontorforretning, det vil si på kontoret til tingrettsdommer Grethe Rønneberg Hidle uten forutgående rettsmøte.

Gutten ringte selv politiet og fortalte at han hadde skutt kjæresten sin natt til søndag. Begge hadde tidligere på kvelden og natten deltatt på en fotballfest på Hommersåk. På festen skal Ingrid-Elisabeth Berg ha snakket med en tidligere kjæreste - noe siktede likte dårlig. Han gikk hjem og hentet en pistol. Litt senere møttes gjerningsmann og offeret for siste gang. Ingen vitner observerte det som skjedde da 17-åringen avfyrte flere skudd mot kjæresten sin. Aftenbladet vet at sjalusi er en av teoriene politiet arbeider med i forhold til hva som kan være drapsmotivet.

Ifølge VG ble skuddene avfyrt fra relativt kort hold. Avdøde skal ha fått tre skudd i mageregionen og ett i brystpartiet. Hun døde på Stavanger Universitetssjukehus klokken 03.07 natt til søndag.