Hommersåk i sorg etter drap på 16-åring

Hommersåk er i sorg og sjokk etter drapet på 16 år gamle Ingrid-Elisabeth Berg natt til søndag. Hennes 17 år gamle kjæreste er siktet for forsettlig drap.

Politiet undersøker området utenfor huset der 16 år gamleIngrid-Elisabeth Berg ble drept natt til søndag. Foto: Fredrik Refvem
Aftenbladet.no / NTB


Ingrid-Elisabeth Berg (16) ble skutt og drept av kjæresten natt til 22. januar i år. Foto: Scanpix

Politiet undersøker en patron utenfor huset der 16 år gamle Ingrid-Elisabeth Berg ble drept natt til søndag. Foto: Fredrik Refvem

Hommersåk kirke har vært åpen etter gudstjenesten søndag, og rundt 300 personer har vært innom. Foto: Fredrik Refvem
Les også
17-åringen godtar fengsling
- Vi kommer aldri til å glemme deg, Ingrid
Kom tilbake, drepte kjæresten
Siktelsen kan bli utvidet
Politiet holder kortene tett til brystet
Hommersåk samlet seg for Ingrid-Elisabeth
De etterlatte vil be om erstatning

- Folk er i sjokk og føler delvis sinne. En lurer selvfølgelig på hvordan det går an å utføre en slik handling, sier sogneprest Hans Olav Westen i Riska menighet til NTB.

Søndag møttes de unge i bygda til gudstjeneste og senere til minnestund i Riska kirke. Dagen som egentlig skulle vært en festdag med tre barnedåper, ble i stedet en sorgens dag hvor bygda mintes den avdøde jenta.

– Vi har hatt åpen kirke i dag etter gudstjenesten. Jeg vil anslå at til sammen rundt 300 personer har vært innom i løpet av dagen, sier Westen.

På fotballfest

Ingrid-Elisabeth Berg og hennes 17 år gamle kjæreste hadde vært på en fotballfest for et jentelag tidligere på kvelden. Gutten ringte selv politiet klokken 1.37 natt til søndag og fortalte at han hadde skutt jenta si. Han ble pågrepet ved Statoil-stasjonen på Hommersåk like etter, og ble i løpet av søndagen siktet forsettlig drap.

17-åringen har gått med på å bli varetektsfengslet i fire uker, hvorav to med brev- og besøksforbud, opplyser hans advokat, Gunnar Øystein Helgevold, til NTB.

– Dette er en tragisk sak. Det er alt jeg vil si på dette tidspunktet i saken, sier han.

Politiet har ikke kommet i kontakt med vitner som var til stede da drapet fant sted. Gutten ble avhørt i løpet av dagen, men avhørene ble avsluttet i 11-tiden. Politiet vil ikke kommentere hva som kom fram i avhørene.

Det er tatt rutinemessige blodprøver av den pågrepne gutten for å sjekke om han var påvirket av alkohol eller andre rusmidler da ugjerningen skjedde.

Livløs i veien

Tilfeldig forbipasserende fant den 16 år gamle jenta liggende livløs midt i veien i Lifjellveien i Hommersåk like før klokken 2 natt til søndag.Ambulansepersonell kom til stedet og startet gjenopplivning, men hun ble erklært død ved Stavanger universitetssjukehus klokken 3.07 natt til søndag.

Jenta er skutt med kaliber 22 pistol som politiet nå har beslaglagt. Politiet vil foreløpig ikke si hvor på kroppen hun ble skutt. Tveit Jørgensen vil heller ikke si om Ingrid-Elisabeth Berg ble skutt flere ganger.

Det er 20 års aldersgrense i Norge for å eie og oppbevare et håndvåpen av den typen som trolig er blitt brukt til å skyte jenta med, opplyser Tveit Jørgensen.