Drapssiktede fengslet for fire nye uker

17-åringen som er siktet for drapet på Ingrid-Elisabeth Berg natt til søndag 22. januar, ble mandag varetektsfengslet for fire nye uker.

Geir Tore Hagen

Kjennelsen fra Sandnes tingrett ble gjort ved såkalt kontorforretning. Det betyr at siktede og hans forsvarer, Gunnar Øystein Helgevold på forhånd hadde godtatt videre fengsling. Dermed slapp 17-åringen å bli framstilt i retten.

Drapssiktede skal ha erkjent de faktiske forholdet rundt drapet, og skal ha oppgitt sjalusi som motiv. Den opplysningen vil ikke politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt gå inn på. –.Jeg ønsker ikke å redegjøre for eventuelle motiv siktede skal ha hatt, fordi det vil kunne grense til en forhåndsprosedering av saken, påpeker politiadvokaten.

Han opplyser imidlertid at saken på det nærmeste er ferdig etterforsket. –.Vi har mottatt den endelige rapporten etter obduksjonen av avdøde, og avventer nå en rapport fra Kripos. Selv om det også gjenstår en del andre detaljer er vi innstilt på å få berammet straffesaken før sommeren opplyser Monsen.

Han bekrefter at det også vil bli foreatt en judisiell observasjon av siktede, i forståelse med 17-åringen og hans forsvarer.

Den foreløpige siktelsen mot 17-åringen lyder fremdeles på forsettelig drap. Hvorvidt det er aktuelt å utvide den til å gjelde overlagt drap, vil Monsen ikke uttale seg om.

- Det er et spørsmål som først vil bli avklart etter at både Statsadvokaten i Rogaland og Riksadvokaten har vurdert vår innstilling, sier Monsen.