Hommersåk-drapet:
Faren krever streng straff

- Den straffen som tiltalte fortjener, eksisterer ikke i Norge, sa far til den drepte Ingrid-Elisabeth Berg i retten tirsdag.

Tor Gunnar Tollaksen og Elin Stueland

Les også
- Bør få strafferabatt
Påstand om 11 års fengsel

Foreldrene til Ingrid-Elisabeth Berg var tirsdag i vitneboksen i Sandnes tingrett. Følelsene preget begge idet de vitnet om hendelsene rundt drapet på datteren 22. januar i år.

Foreldrene er redd for sikkerheten til hele familien om datterens drapsmann om kort tid vil slippe fri. Spesielt problematisk føler familien at det er at søster til Ingrid-Elisabeth i dag går i samme klasse som tiltaltes bror.

- Men vi kan ikke flytte fra bygda. Da bryter vi alle bånd til Ingrid-Elisabet, sa faren i retten tirsdag.

Krever oppreisning
I tillegg til å kreve lovens strengeste straff for drapstiltalte, krever familien Berg oppreisning for det økonomiske tapet de er påført som følge av tapet av datteren. Begge foreldrene er blitt sykemeldt, og har hatt større utgifter til lege og psykolog i etterkant.

- Livet har mistet meningen, sa faren i det følelsene tok overhånd i retten.

Flere vitner i dag
Mandag vitnet tiltalte om hendelsene rundt øyeblikket da han i sjalusi løsnet skudd mot kjæresten på Hommersåk. Han erkjente straffskyld etter tiltalen. Tiltaltes forsvarer understreket tirsdag viktigheten av at tiltalte ikke havnet i et rusmiljø i fengselet.

Utover dagen skal flere ungdommer fra Hommersåk vitne i retten. Blant annet en tidligere kjæreste av Ingrid-Elisabeth. Avdødes fotballtrener skal også vitne.

Rettssaken avsluttes onsdag.