Ingrid Elisabeths minne-cd er klar:
- Vi føler vi kommer nærmere henne

I toner og ord vil venner minnes Ingrid-Elisabeth Berg - og gi andre samme mulighet. En minne-cd blir denne uken lagt ut for salg.

Hege Svanes


Initiativtaker: Ronnie Laugen er stolt av platen til Ingrid Elisabeths minne. - Det har vært godt å jobbe med den, sier han. Foto: Mari

Hommersåk: - Ideen kom nokså med en gang. Da vi jobbet med å få i stand fakkeltoget i vinter, ville vi også lage en sang til henne, forteller Ronnie Laugen, en av initiativtakerne til Ingrid- Elisabeth Bergs minne-cd.

Sang ble raskt til ønske om cd. Laugen og Øyvind Fredriksen inviterte venninner av Ingrid til å skrive tekster.

- Øyvind har spilt i band tidligere. Han satte seg ned med kassegitaren og venninnene til Ingrid, og laget melodi til ordene, sier Laugen.

Private bilder
Foran ham, på stuebordet, ligger et blankt cd-cover, prydet av Ingrid Elisabeths glade ansikt.

- Vi brukte det offisielle bildet av Ingrid. Foreldrene har hjulpet oss med å plukke ut bilder til coveret, sier Laugen, og viser oss bilder fra begravelsen, fra fakkeltoget og av Ingrid-Elisabeth i høyt svev på snowboardet.

Stolt av resultatet
- Hun var akkurat blitt instruktør da dette skjedde, sier Laugen stille.

Han synes det har vært godt å jobbe med platen, og er stolt over hva de har fått til.

- Det har hjulpet litt på savnet etter Ingrid, å jobbe med den, sier han.

Platen har fått tittelen «The sweetest angel», og er foreløpig å få tak i på to utsalgssteder her i området, på ICA i Langgata i Sandnes, og hos Rimi på Hommersåk. Det er også mulig å bestille den via nettsiden, som Laugen opprettet kort tid etter drapet i januar i år. Platen har allerede solgt 30-40 eksemplarer, og bestillingslisten rommer 10-12 navn til, kan Laugen fortelle. I tillegg er en radiostasjon i Trondheim interessert i å kjøpe den. Inntektene av salget skal gå uavkortet til Stine-Sofies Stiftelse.

Hjelp til etterlatte
- Vi klarte først ikke å bestemme oss for om cd-en skulle være gratis eller om vi skulle ta penger for den. Så satt jeg og så på noen bilder fra begravelsen. Da så jeg at en av kransene var fra Stine Sofies Stiftelse. Jeg visste at de hadde pratet med foreldrene til Ingrid, og vet de har som mål å hjelpe de etterlatte i slike situasjoner. Da bestemte vi oss for å gi overskuddet til dem.

Adressen til siden hvor cd-en kan bestilles er www.rip-ingrid.moo.no.