Til hovedsiden
  Sandnesposten, lokalavisen for Sandnes!  mandag 07. aug 2006
Send oss dine tips!
 

  HOVEDSIDEN

   REDAKSJONEN


Nyheter
Næring
Sport
Sandnes Ulf-magasinet
Kultur
Politikk
Leder
Bildegalleri

Finn nyhet:
BLI ABONNENT

SEND GRATULASJONER

   MARKEDSAVDELING
Annonsere i Sandnesposten
Prisliste
Send inn annonse
 
   SANDNESPOSTEN
Ansatte
Fakta
Adresseendring
Løssalg
Lag og foreninger
 
Tips oss

LINKER


Utviklet av InBusiness AS

   

Drept med fire skudd

Av LARS PETTER EINARSSON
,  29.05.06


Mandag tok statsadvokat Harald L. Grønlien ut tiltale mot 17-åringen som i januar drepte kjæresten Ingrid-Elisabeth Berg fra Hommersåk. I tiltalebeslutningen kommer det fram at hun ble drept med fire skudd.

Ingrid-Elisabeth Berg
I den kortfattete tiltalebeslutningen står det at 17-åringen søndag 22. januar 2006, ca. kl 01.35 i Lifjellveien på Hommersåk, avfyrte fire skudd med en Ruger kaliber .22 pistol. Tre av skuddene traff Ingrid-Elisabeth Berg i brystet og ett i buken. Hun døde kort tid etter av forblødning.

Tiltalen mot den 17 år gamle kjæresten gjelder såkalt forsettlig drap, og har en nedre strafferamme på seks års fengsel. Øvre strafferamme er 21 år, men anvendes ytterst sjeldent i denne typen drapssaker.

Det var etter en fest på klubbhuset til Riska drapet skjedde. Krangel mellom de to ungdommene, først og fremst på telefon, førte etter hvert til at 17-åringen dro hjem og hentet en pistol faren disponerte. Han skal først ha prøveskutt den inne på sitt eget rom, før han dro ut for å finne kjæresten. Drapet fant sted i nærheten av Riska ILs klubblokaler.

Etter å ha drept kjæresten dro 17-åringen til en Statoil-stasjon der han ringte politiet og fortalte hva som var skjedd.

Ingrid-Elisabeth Berg ble bare 16 år og var elev ved Sandnes videregående skole. Drapet gjorde sterkt inntrykk på skolens elever og ansatte, og både der og på Hommersåk ble det holdt sterke og gripende minnestunder.

Rettssaken mot 17-åringen starter i Sandnes tingrett 19 juni, det er satt av fire dager til hovedforhandlingene.


Tips en venn om denne nyheten.
Til:    Fra:   

« Tilbake MENINGSMÅLING

Mener du Sandnes og Stavanger bør slås sammen til én kommune?
Ja!
Nei!
Vet ikke
Svar til nå: 5187
Ja!: 33.87%
Nei!: 64.60%
Vet ikke: 1.52%