Til hovedsiden
  Sandnesposten, lokalavisen for Sandnes!  mandag 07. aug 2006
Send oss dine tips!
 

  HOVEDSIDEN

   REDAKSJONEN


Nyheter
Næring
Sport
Sandnes Ulf-magasinet
Kultur
Politikk
Leder
Bildegalleri

Finn nyhet:
BLI ABONNENT

SEND GRATULASJONER

   MARKEDSAVDELING
Annonsere i Sandnesposten
Prisliste
Send inn annonse
 
   SANDNESPOSTEN
Ansatte
Fakta
Adresseendring
Løssalg
Lag og foreninger
 
Tips oss

LINKER


Utviklet av InBusiness AS

   

– Våre liv er ødelagt

Av LARS PETTER EINARSSON
,  21.06.06


I går forklarte foreldrene til Ingrid-Elisabeth Berg seg for Sandnes tingrett, etter at dattera deres ble skutt og drept av kjæresten natt til 22. januar.

Ingrid-Elisabeths pårørendes bistandsadvokat Gyrid Holmen fikk høre sterke vitnemål fra den dreptes foreldre i går. (Foto: Lars Petter Einarsson)
Det ble svært følelsesladet da Ingrid-Elisabeth Bergs foreldre forklarte seg. Først i vitneboksen var mor.

– Vi har ikke lenger noe liv, gjentok hun flere ganger.

Både i vitneboksen og på tilhørerbenken tok følelsene flere ganger overhånd. Også den ene av meddommerne måtte stadig fram med lommetørklet.

– Ingrid-Elisabeth var ei solstråle. Skoleflink og ansvarsfull. Hun betydde alt for oss, sa mora.

Ingrid-Elisabeth har to søstre, ei som begynner på ungdomsskolen til høsten, og ei som er to år eldre.

Den avdødes mor har vært sykemeldt siden drapet, faren er for tiden femti prosent sykemeldt.

– Ingrid-Elisabeth ble født på min egen bursdag, den beste gave jeg noen gang har fått, sa faren i sin forklaring.

De bor bare 300 meter fra drapsmannens hjem. Det er vanskelig å forholde seg til.

– Selv om hans familie er totalt uskyldig oppi dette, gjør denne nærheten at vi stadig blir minnet på det forferdelige som skjedde, sa faren.

Han jobber som sivilingeniør i et internasjonalt oljefirma, og familien hadde planer om å være med for at han skulle jobbe i utlandet om noen år.

– Det kan vi ikke nå. Vi er uløselig knyttet til Hommersåk, det er der Ingrid-Elisabeth ligger begravet.

Selv om ingen av foreldrene sa det, lå det en klar henstilling om at drapsmannens familie finner seg et annet sted å bo. Drapsmannens bror går på samme klassetrinn som Ingrid-Elisabeths yngste søster.

– Og straffen gjerningsmannen får blir uansett ikke lang nok, det er heller ikke lenge før han skal ut i permisjon. Vi vet han alt har vært ute for å gå til tannlegen som ligger vegg i vegg med skolen der hun yngste går, sa faren.

Også mor til tiltalte avga vitneforklaring i går.

– Da vi kom hjem og fant våpenkassen tom, liggende inne på rommet hans, trodde vi først han hadde tatt sitt eget liv, forklarte mora.

Da drapet skjedde var foreldrene til tiltalte på besøk hos noen naboer. Det var tiltaltes 13 år gamle bror som skjønte at noe alvorlig var skjedd, og som ringte og sa at foreldrene måtte komme hjem.

Tiltaltes mor sa at Ingrid-Elisabeth var som en datter også for dem, og at hun hadde egen nøkkel slik at hun kunne komme og gå som hun ville.

I dag holder aktor, statsadvokat Harald L. Grønlien og forsvarer Gunnar Øystein Helgevold sine prosedyrer. Det er ventet at Grønlien vil forlange lovens strengeste straff for forsettlig drap, 15 år.

Eks-kjæresten vitnet
Den 19 år gamle eks-kjæresten til Ingrid-Elisabeth Berg bekreftet langt på vei tiltaltes forklaring om at hun ikke ville overnatte hos tiltalte den skjebnesvangre natten.

Det var etter en ungdomsfest på Riska drapet skjedde. Eks-kjæresten bekreftet at han hadde pratet mye med henne denne kvelden, og at hun hadde spurt om å få overnatte hjemme hos ham. Tiltalte hadde gått hjem alene, noe eks-kjæresten sa Ingrid-Elisabeth ikke likte.

– Jeg sa nei til at hun fikk overnatte hos meg, deretter forlot jeg festen og gikk hjem. Da jeg gikk sto Ingrid-Elisabeth og snakket med tiltalte i telefonen, sa eks-kjæresten.

Tiltalte forklarte mandag at det var sjalusi knyttet til Ingrid-Elisabeths eks-kjæreste som utløste drapet.

Det ble nytt alkohol på festen. Da det ble tatt blodprøve av tiltalte fire timer etter drapet hadde han 0,25 promille. Det ble ikke funnet spor av andre stoffer i blodet.


Tips en venn om denne nyheten.
Til:    Fra:   

« Tilbake MENINGSMÅLING

Mener du Sandnes og Stavanger bør slås sammen til én kommune?
Ja!
Nei!
Vet ikke
Svar til nå: 5187
Ja!: 33.87%
Nei!: 64.60%
Vet ikke: 1.52%