INNENRIKS
(TV 2)

Hadde seks våpen hjemme

Faren til den drapssiktede 17-åringen i Hommersåk hadde seks våpen hjemme i huset. Ett av disse ble brukt til å skyte Ingrid-Elisabeth Berg (16).

Nå mister faren samtlige våpen. Han risikerer også en saftig bot for å brudd på våpenloven. Det opplyser politiadvokat Øystein Paulsen i felles forvaltningsenhet ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Vi kommer til å tilbakekalle våpenkortene og inndra våpnene, sier Paulsen.

Egen straffesak
Natt til søndag ble 16 år gamle Ingrid-Elisabeth skutt og drept av ekskjæresten. Etter en fest på det lokale idrettshuset skal 17-åringen ha gått hjem til foreldrenes hus, hentet en av farens pistoler og oppsøkt ekskjæresten. På vei tilbake skal den siktede ha montert på en lyddemper og prøveskutt våpenet.

17-åringen risikerer nå å få utvidet siktelsen fra forsettlig til overlagt drap, med en strafferamme på 13-18 års fengsel.

Politiet har avdekket at drapsvåpenet ikke ble oppbevart etter gjeldende regler og kommer nå til å ta ut en straffesak mot faren. Han blir siktet for brudd på våpenloven og risikerer å bli ilagt en bot.

Til konkurranseskyting
Parallelt med straffesaken har også politiadvokat Øystein Paulsen opprettet en egen forvaltningssak mot faren. Paulsen sier til TV 2 Nettavisen at faren hadde våpenkort for seks våpen, de aller fleste håndvåpen, altså pistoler eller revolvere.

- Hvorvidt de andre våpnene også ble oppbevart uforsvarlig, vet jeg ikke. Men når det først skjer ett brudd, mister han våpenkortet for samtlige våpen. Det betyr også at han ikke får ha våpen lenger, sier Paulsen.

Ifølge politiadvokaten får personer som søker kun våpenkort for pistoler dersom de kan dokumentere at de er til øvelse eller konkurranseskyting. I tillegg må man ha vært aktivt medlem i skytterklubb i minst seks måneder.

Føre var i Stavanger
Politiet i Rogaland har det siste halve året innført en ny rutine i forbindelse med våpenkort. Hver dag gjennomgås operasjonsloggen fra det siste døgnet og personalia fra personer som har vært innblandet i alt fra fyllekjøring, voldshandlinger eller har havnet i drukkenskapsarrest.

- Vi ser etter personer som har våpentillatelser, men som ikke lenger oppfyller kriteriene til å ha dem. Prosjektet startet i mai i fjor og varte til november. Nå er det blitt en daglig del av rutinene, sier Paulsen.

I løpet av tiden prosjektet varte, gjennomførte politiet 90 kontroller, som igjen medførte 31 saker hvor våpenkort ble tilbakekalt, samt at åtte personer fikk advarsler. Totalt er 40 våpen inndradd.

25.01.06 12:47, ny 25.01.06 17:16
 


Få nyhetene rett i innboksen

Meld deg på TV 2 Nettavisens nyhetsbrev.

Hvilke tidspunkt vil
du motta nyhetsbrevet?
kl 08:30    kl 11:30    kl 15:30
Epost-adressen din:

Mer informasjon

Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Fungerer demokratiet i Norge?
Saklige diskusjoner
Saklige diskusjoner
Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Fungerer demokratiet i Norge?
Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Fungerer demokratiet i Norge?
Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Skal du bort fra PC'en? Følg utviklingen videre på mobilen!
SISTE FRA NETTAVISEN
I RUINER: Slik ser Hizbollahs hovedkvarter i Beirut ut etter israelske flyangrep.

Bussene på vei ut av Beirut

Nordmenn i Beirut setter seg nå på bussene som skal ut av Libanon og videre til Syria. UD jobber på spreng med å sikre transport for gjenværende nordmenn i sør.

SISTE: Ny bombealarm i Haifa
Norsk familie: - Bombes fra sted til sted

Les mer  ]     16.07.06 14:18


Jakter på drapsdømt

Politiet i Trøndelag har i natt lett med helikopter etter en drapsdømt mann i Sør-Trøndelag.

Les mer  ]     16.07.06 09:05Utgavesjef: Tormod Utne  |  Redaksjonssjef: Per Gunnar Sværen  |  Magasinsjef: Ronald Toppe
Ansvarlig redaktør: Gunnar Stavrum  |   Salgsdirektør: Søren Eriksen  |  Portalsjef: Pål Øverseth Nisja  | Nyhetsredaktør: Geir Selvik

Besøksadresse: Karl Johans gate 16 Postadresse: Postboks 2 Sentrum, 0101 Oslo
Telefon: 02255    Telefax redaksjonen: 2100 6003  Telefax salg: 2100 6002
[ Annonsering ]  [ Ansatte ]  [ Personvern ]  [ Tips oss ]
Copyright © 2006 TV 2. All rights reserved.
Materialet på dette nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten særskilt avtale direkte med TV 2 Nettavisen AS (utgiver) eller med Mediebedriftenes Klareringstjeneste (www.klarering.no) er enhver kopiering, lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring bare tillatt i den utstrekning det er hjemlet i lov. Utnyttelse i strid med lov eller avtale kan medføre erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.

Powered by       Built with       Published with