INNENRIKS

Varetektsfengslet i fire uker

17-åringen som er siktet for å ha drept Ingrid-Elisabeth Berg (16) ble mandag formiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

- At det er han som skjøt er ganske klart. Det vi prøver å få tak på nå, er hva omstendighetene som ledet opp til skuddene var. Vi vil avhøre flere av vennene til den drepte og den siktede, sier politiadvokat Karsten Monsen til TV 2 Nettavisen.

Vet hvor våpenet stammer fra
Søndag satt 17-åringen i omfattende avhør hos politiet. De fire som fant den hardt skadde jenta har også vært inne til avhør. I tillegg har noen flere av de som var i nærheten da skuddene falt også blitt avhørt av politiet.

17-åringen har erkjent at det var han som skjøt og drepte Ingrid-Elisabeth Berg. Det politiet og samfunnet rundt spør seg er hvordan dette kunne skje.

- Vi kjenner til omstendighetene rundt våpenet som ble brukt, uten at vi ønsker å kommentere det nærmere. Klarleggingen av motivet er det som står sentralt i den videre etterforskningen. Dette fremstår som nokså uforståelig, sier Monsen.

Ikke ukjent for politiet
Politiadvokaten erkjenner at 17-åringen har vært i kontakt med politiet tidligere, men vil ikke betegne ham som en kjenning av politiet.

- Han har vel hatt den samme kontakten med politiet som svært mange på hans alder. Han er ikke helt uregistrert, men ikke oftere enn svært mange andre, sier Monsen.

Ingrid-Elisabeth Berg ble drept på Hommersåk i Sandnes natt til søndag. Hun ble skutt flere ganger med et håndvåpen. Mannen som er siktet for drapet, er en 17-åring som hadde vært Ingrid-Elisabeths kjæreste i en periode. Gutten ringte selv politiet klokken 01.37 og fortalte hva som hadde skjedd. Han ble pågrepet uten dramatikk. De to hadde vært på fest i et klubbhus i nærheten før drapet.

Ingen vitner
Berg ble funnet alvorlig skadd i veibanen i et boligstrøk i Hommersåk. De som fant henne, drev gjenoppliving frem til hun ble sendt til sykehus.16-åringen ble brakt til Stavanger Universitetssykehus klokken 02.30 med alvorlige skuddskader. Klokken 03.27 ble hun erklært død.

Politiet har beslaglagt et håndvåpen i saken. Ingen skal ha vært vitne til selve skytingen, men politiet har avhørt personer som var i nærheten.

- Blant annet er de fire personene som fant jenta sentrale vitner, sa stasjonssjef i Sandnes, Odd Tveit Jørgensen, til TV 2 Nettavisen søndag.

Det foretas tekniske undersøkelser på flere steder i Hommersåk. 17-åringen ble søndag formelt siktet for drap. Både Ingrid-Elisabeth og kjæresten er fra Hommersåk. Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, tilhørte begge fotballmiljøet på stedet.

23.01.06 10:54, ny 23.01.06 12:20
 


Få nyhetene rett i innboksen

Meld deg på TV 2 Nettavisens nyhetsbrev.

Hvilke tidspunkt vil
du motta nyhetsbrevet?
kl 08:30    kl 11:30    kl 15:30
Epost-adressen din:

Mer informasjon

Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Fungerer demokratiet i Norge?
Saklige diskusjoner
Saklige diskusjoner
Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Fungerer demokratiet i Norge?
Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Fungerer demokratiet i Norge?
Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Norges aviser: Aviseiernes prosjekt å forvandle leseren til en idiot
Skal du bort fra PC'en? Følg utviklingen videre på mobilen!
SISTE FRA NETTAVISEN
I RUINER: Slik ser Hizbollahs hovedkvarter i Beirut ut etter israelske flyangrep.

Bussene på vei ut av Beirut

Nordmenn i Beirut setter seg nå på bussene som skal ut av Libanon og videre til Syria. UD jobber på spreng med å sikre transport for gjenværende nordmenn i sør.

SISTE: Ny bombealarm i Haifa
Norsk familie: - Bombes fra sted til sted

Les mer  ]     16.07.06 14:18


Jakter på drapsdømt

Politiet i Trøndelag har i natt lett med helikopter etter en drapsdømt mann i Sør-Trøndelag.

Les mer  ]     16.07.06 09:05Utgavesjef: Tormod Utne  |  Redaksjonssjef: Per Gunnar Sværen  |  Magasinsjef: Ronald Toppe
Ansvarlig redaktør: Gunnar Stavrum  |   Salgsdirektør: Søren Eriksen  |  Portalsjef: Pål Øverseth Nisja  | Nyhetsredaktør: Geir Selvik

Besøksadresse: Karl Johans gate 16 Postadresse: Postboks 2 Sentrum, 0101 Oslo
Telefon: 02255    Telefax redaksjonen: 2100 6003  Telefax salg: 2100 6002
[ Annonsering ]  [ Ansatte ]  [ Personvern ]  [ Tips oss ]
Copyright © 2006 TV 2. All rights reserved.
Materialet på dette nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten særskilt avtale direkte med TV 2 Nettavisen AS (utgiver) eller med Mediebedriftenes Klareringstjeneste (www.klarering.no) er enhver kopiering, lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring bare tillatt i den utstrekning det er hjemlet i lov. Utnyttelse i strid med lov eller avtale kan medføre erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.

Powered by       Built with       Published with